Riistakamerat ja niiden käyttötarkoitukset

Riistakamerat ovat kameroita, jotka voi sijoittaa esimerkiksi metsään ottamaan kuvia ja videoita villieläimistä, ilman, että kenenkään tarvitsee käyttää kameraa. Kamerat laukaisevat tyypillisesti liikkeen havaittuaan ja tallentavat kuvat esimerkiksi muistikortille. Ne ovat säänkestäviä laiteita, jotka voidaan sijoittaa monenlaiseen paikkaan, ja siksi niitä käyttävät usein esimerkiksi metsästäjät, maanviljelijät ja villieläinten kuvaajat. Kameroilla pystyy yleensä kuvaamaan myös yöllä, joten niillä voi tarkkailla myös villieläinten öisiä tapoja. Kameroissa on myös usein mikrofoni, joka tallentaa myös ja ääntä. Markkinoilla on tarjolla paljon langattomia riistakameroita, jotka toimivat verkon kautta samoin kuin esimerkiksi matkapuhelin. Mutta mitä kaikkea kannattaa ottaa huomioon riistakameraa valitessa? 

Käyttäjien tarpeet sekä käyttökohteet vaikuttavat paljon siihen, minkälainen kamera kannattaa valita. Matkapuhelimeen yhdistettävät kamerat tallentavat kuvia ja lähettävät ne omistajan puhelimeen verkon kautta. Näihin riistakameroihin tarvitaan samanlainen datapaketti kuin matkapuhelimissa ja se on helppo asentaa. Niitä voidaan käyttää missä tahansa ja ne ovat yleensä helposti mukana kannettavia, piilotettavia ja pienikokoisia. Kamerat voi myös naamioida erittäin helposti, mikä on ominaisuus, jota tarvitaan esimerkiksi villieläimiä kuvatessa. Kameraa valitessa kannattaa myös kiinnittää huomiota akun kestävyyteen ja onko paikassa, johon kameran haluaa sijoittaa, verkkoyhteys, jonka kautta dataa voi lähettää.

Villieläinten kuvaajille ja tarkkailijoille saattaa myös sopia kamera, jossa on liikkeentunnistus, koska ne ovat myös helposti liikuteltavia ja ne voidaan laittaa kuvaamaan myös sellaisille alueille, joilla ihmiset olisivat vaarassa. Ne havaitsevat liikettä alueella, joka tunnetaan myös tunnistusalueena, ja kuvaavat vain silloin, joten ne eivät tallenna liikettä, jos se tapahtuu liian lähellä tai liian kaukana. Langaton riistakamera siirtävää dataa langattoman verkon kautta, mikä on käyttäjäystävällistä. Riistakameroissa on vähemmän johtoja kuin useimmissa muissa kameroissa, mikä auttaa niiden naamioinnissa. Ne ovat yksinkertaisia asentaa ja helppokäyttöisiä.

Riistakamerat voivat sopia myös käytettäväksi muualla kuin luonnossa. Riistakamera sopii myös turvakameraksi sisätiloihin ja kotiin. Niiden avulla tiedetään, mitä talossa ja sen ympäristössä tapahtuu poissa ollessa. Kameroita voidaan käyttää myös hyvin vaikka liiketilojen ja varastojen valvontaan. Jos kamera havaitsee liikettä, tallentaa se sen reaaliajassa ja kuvia voidaan käyttää myöhemmin todisteena. Kannattaa ottaa huomioon kameroita asentaessa; ne ovat usein kiellettyjä esimerkiksi kylpyhuoneissa ja on myös otettava huomioon, että nämä kamerat voivat tallentaa paljon privaatteja asioita, minkä vuoksi tietojen poistaminen on tehtävä säännöllisesti.

minusta

Käsityöt ja harrastukset

Käsityöharrastuksia on ääretön määrä. Olipa kyseessä käsityöt, missä käsitellään puuta, terästä tai neulotaan langoista, käsityöt ovat fyysistä työtä. Vaikka tämä voi olla stressaavaa joillekin ihmisille, se voi olla eräänlainen rentoutumistapa toisille. Mutta mistä aloittaa uusi käsityöharrastus? Uuden harrastuksen aloittaminen vaatii valmisteluja kuten materiaalin ja välineiden hankkimisen. Jos ajattelet uuden käsityöharrastuksen aloittamista etkä vieläkään tiedä, miten aloittaa käsityöharrastus, olet löytänyt oikean blogin pariin. Kiinnostaako sinua esimerkiksi puutyöt? Puutöiden aloittamiseen tarvitset uusia työkaluja ja laitteita, mutta usein on vaikeaa tietää, mitä työkaluja ja laitteita on hankittava. Entä käsityöharrastuksen oppiminen - miten voi oppia uuden käsityön? Onko tarpeen etsiä jonkinlainen opettaja, käydä kurssi vai voitko opiskella itse eri lähteistä? Kaikkiin näihin ja muihin kysymyksiin vastataan täällä. Kirjoitukset käsittelevät monipuolisesti käsitöitä ja harrastuksia sekä miten pääset aloittamaan uuden harrastuksen. Lue kirjoituksia sekä jaa omia kokemuksiasi ja vinkkejä muille!

Haku

Kategoriat

arkisto

Viimeisimmät julkaisut

14 May 2024
Metsästys on ikivanha harrastus, joka vaatii tarkkaa suunnittelua ja asianmukaisia varusteita. Tässä blogissa tarkastellaan metsästysvarusteiden, kute

8 January 2024
Metsästys on harrastus, joka on ollut osa monien maiden kulttuuria jo vuosisatojen ajan. Viime vuosina se on myös kasvattanut suosiotaan huomattavasti

6 October 2023
Kivääri on erittäin tehokas metsästysväline, mutta osaavankin ampujan tulee käyttää oikeaa patruunaa saavuttaakseen halutun tuloksen. Siksi onkin tärk

tag